ЕКИП

„И… не забравяйте да се усмихвате!” – Това обикновено са думите, с които изпращам хората. Аз съм Кремена Ненкова и съм психолог, хипнотерапевт и треньор по програмата Трениране на Успешни Родители на д-р Томас Гордън. Също така провеждам курсове по приложна психология и психотренинг. Основах Центъра за психологично консултиране и психодиагностика „Полиада консулт” през 2008-та, за да приложа вече наученото и разработеното в практиката. А започнах да се занимавам с това по чисто егоистични подбуди – искам децата ми да живеят в по-добър свят и се заех да го променя, доколкото мога. Днес съм един от малкото у нас сертифицирани обучители по програма ТУР – Трениране на успешни родители. Заедно ние се учим как да даваме по-добро бъдеще на децата си, както и да им помагаме да са по-отворени към света, по-добри и по-любопитни. В основата на модела Гордън е златното правило „Отнасяй се с другите така, както искаш те да се отнасят с теб”.

Хората, които се обръщат към мен за индивидуална среща или се включват в групите които водя в София и Варна, обикновено са объркани, имат много въпроси, търсения, съмнения, загубили са своя път, връзката със себе си, не се чувстват добре.

За мен добрият психолог е първо добър човек и аз твърдо вярвам,че всеки има свой собствен път и е щастлив по своя си начин, затова в моята работа аз не предлагам решения и съвети, а помагам на хората да открият своя път, да се ориентират в себе си, да си вярват повече, да развиват потенциала си.

Започнах работа с първата си група във фоайето на варненския хотел „Трите делфина” – те не ми вземаха наем, а аз не вземах такси от хората. След това реших, че имам нужда от свое място и вече осем години групата ми във Варна се събира всеки вторник, дори ако на мен ми се налага да се върна от друг град. А всяка сряда в Солидарен център Варна консултациите и групата ми продължават да са безплатни. От три година работя с група и в гр.София. Периодично организирам кратки извънградски обучения, а веднъж годишно – и едномесечен семинар в с.Арбанаси до Велико Търново или в с. Гудевица в Родопите. От 2016 г. започнах работа с нова, много интересна дейност – курсът по Приложна психология и психотренинг. За мен е изключително радостно и удовлетворяващо да виждам как хората, с които работя, намират отговорите на своите въпроси и търсения, стават по-щастливи, по-жизнени, по-енергични, как взаимоотношенията им с другите се подобряват, а това е стимул и за мен и за собственото ми развитие.

Казвам се Иван Скипарнов, и съм психолог консултант. Завършил съм базови и специализирани умения по Когнитивно поведенческа психотерапия, както и Хипнотерапия. Сертифициран обучител съм по програмата на д-р Томас Гордън – Трениране на успешни родители (ТУР)  Обичам работата си, спорта, близките си, обичам себе си и най-вече обичам да опознавам живота.

Аз съм Невена Трендафилова и съм сертифициран консултант по интегративно хранене – health coach. През Ноември 2016 завърших едногодишен онлайн курс в Institute for integrative Nutrition, New York. Помагам на клиентите си да осъществят връзка с нуждите на тялото си, да се научат да разбират сигналите, които то им изпраща под формата на различни желания или усещания. Моята задача не е да дам диета, която клиентите ми да спазват, а заедно да изследваме защо някои храни ги карат да се чувстват по-добре отколкото други и как стратегически да използват тази информация, за да постигнат дълготрайна промяна в живота си. Имам холистичен подход към здравето, което означава, че наблюдавам как са свързани всички сфери на живота ни и също така как всяка една от тях влияе на хранителните ни навици.